Emma Nordenstam

Emma Nordenstam

Emma Nordenstams bästa barnlåtar

Brus 031

I en tid när många av de stora hitsen inom popmusiken levereras i form av lättuggade låtar med texter som enligt en amerikansk undersökning från 2015* oftast ligger på en nivå som motsvarar en tredjeklassares läsförståelse känns det viktigare än någonsin att spela in och ge ut ny barnmusik med litebrus031_cover mer tuggmotstånd.

På Brus & Knaster har vi haft förmånen att få jobba med Bröderna Lindgren och deras senaste två enastående, grammisvinnnande plattor Meningen med livet och Med Bröderna Lindgren i tiden. Nu är det äntligen dags igen för oss släppa ny icke insmickrande musik som passar lika bra i både barns och vuxnas öron. Vi är mycket stolta över att presentera Emma Nordenstam och hennes nya album Emma Nordenstams bästa barnlåtar.
Vi har spelat in musiken under ett antal intensiva dagar i en sommarstuga i Gagneftrakten i Dalarna, gjort lite pålägg här och där här hemma på Kungsholmen, och så mixat, och mixat igen tills vi till slut tyckte att låtarna var färdiga att släppas ut.

Det är genomgående Emmas musik och Emmas texter ni hör, utom på öppningsspåret Tusen kyssar /Bengt som, med författarens välsignelse, inspirerats av och lånat från Barbro Lindgrens Världshemligt. Här finns historien om en riktigt dålig dag i Jag har bitit Therese, God natt min astronaut som handlar om hur svårt det kan vara att somna och Reglerna, en sång om allt det där som man absolut inte får göra. I På biblioteket får vi höra om hur skönt det kan vara att få kliva ur stövlarna och sjunka in i en riktigt bra bok, i Hjälp, vilket läskigt monster blir det nästan läskigt på riktigt när monstret dyker upp mitt i den krängande, svängande rockmusiken.

Ett antal fina musiker har vi haft med oss på resan. Förutom Emma själv som sjunger, spelar gitarr, orgel, cello och melodica, hörs den makalöst svängige oddjobbaren och 2015 års jazzgrammisvinnare Daniel Karlsson traktera piano, orglar och synthar. De eminenta bröderna David och Johan Svedmyr, bägge verksamma bland annat i nypsykedeliska Me and My Kites, spelar elbas och mellotron respektive trummor och slagverk. Reine Fiske från Dungen förgyller med sitt som vanligt glimrande gitarrspel. Lisa Isaksson, också från Me and My Kites, spelar harpa, flöjt och sjunger änglalik körsång. Cecilia Klingspor sjunger så fint som bara hon kan och Lina Langendorf lyser på sopransax på Åh, vad jag är bra. Benjamin Quigley kom en sen kväll me
d sin stora kontrabas och satte allt på plats på Mullvadens sång. Och så alla barnen förstås som, under en eftermiddag som sent ska glömmas, sjöng och gjorde så fantastiska röster på Hjälp, vilket läskigt monster.

Varsågoda, här är Emma Nordenstams bästa barnlåtar.