Johanna & Kökskvartetten

brus007

Johanna & Kökskvartetten Brus 007

Johanna, Mixer & Kökskvartettens musik är en musikalisk fortsättning på den matmission för barn som Johanna Westman påbörjade med boken “Första kokboken” och TV-programmet “Rätt i Rutan” med Lennart Jähkel som Mixer.

Tillsammans med musikern och kompositören Tomas Hirdman och kockbandet Kökskvartetten presenterar Johanna nu ”Johanna & Kökskvartetten”, den självbetitlade uppföljaren till “Lättlagade Låtar”. Här ligger tonvikten ännu mer på att få barnen att laga mat; alla låtar har medföljande recept – allt från kyckling Szechuan till oxbringa…

Musikaliskt sträcker sig nya skivan runt jorden ett varv eller två; salsa, marsch, 80-talsdisco, allt med det samlade temat Party! Rolig, supersvängig, tänkvärd, och väldoftande musik av hög kvalitet till Sveriges alla barn. Fett bra! Passar åldrarna från 5 år och obegränsat uppåt.

Johanna Westman är känd från barnprogram i TV där hon spelar mot en mixer, vars röst görs av Lennart Jähkel. Kökskvartetten är ett gäng kockklädda, superproffsiga musiker med Tomas Hirdman i spetsen. Tomas är den musikaliska hjärnan, det är han som har skrivit låtar och musik. Texterna har Johanna och Tomas gjort tillsammans och mycket är baserat på recept. Musiken är ett hopkok av allt möjligt: rivig rock och pop, country, salsa och en kuplett; en fyllig kokbok med inslag från olika världsdelar och kulturer, med sött, salt, bittert och surt.

Tomas Hirdman (sång, gitarr) är enligt DN barnmusikens ”hardest working man” med en mängd musik, projekt & CD skivor på sitt samvete, bl.a. klassikern “Herr Mask är Bäst!”, “Den Underliga Resan”, musiken till SVT:s ”Hotell Kantarell”, “Vattenmannen & Speed” och självklart all musik till Johanna & Kökskvartetten.
www.tomashirdman.com

Niklas Gabrielsson (trummor, sång)
Trummis & sångare med hela Sveriges musikelit som arbetsplats; Orup, Rebecka Törnqvist m.fl. Specialist på att härma; Hes Italiensk Ramazotti-smörsång, arabisk folksång eller Cubansk Salsa-scatt- Niklas gör allt, och ibland mer troget originalet än originalen själva.
www.myspace.com/niklasgabrielsson

Rober Cronsioe (Keyboard)
Alias Gaffaman, alias Aquaman alias Vattenmannen. Fantastisk keyboardist och underhållare som dessutom bygger de coolaste scenografierna och kostymerna.
Spelat med b.la Cardigans och Thåström samt jätteorkestern Club Killers.
5-barns far vid blott 38 år fyllda! www.myspace.com/gaffaman

Lisa Löwgren (bas, sång)
Gruppens yngsta medlem: Supersvängig salsabasist, intensiv, lojal och kan om hon vill prata enormt mycket. Spelat med stora delar av Latin/salsa Stockholm b.la Zarandea, Hatuey och Dollybandet Urban cowgirls. Pratar väldigt många språk. www.myspace.com/lisalowgren

Alla i Kökskvartetten är dessutom antingen kockar, bagare eller hängivna hemmamatlagare- ett krav och en förutsättning för att överhuvudtaget vara påtänkt som musiker i Sveriges bästa och enda kockband.

Låtar:

1. Potatis- världens bästa knöl!
2. Spaghetti med köttfärssås
3. Kyckling Sezchuan i Oskarshamn
4. Baka bröd
5. Det är så kul att laga mat med dig
6. Usch å fy för barnmeny
7. Fruktsallad
8. SlowfoodFastfood
9. Nåt som alla gillar
10. När man äter ska man vara sams
11. Mixer & Tore W.