Brus & Knasters mobila studio

pair of coles

Brusoknasters mobila studio… Brus & Knaster är inte bara ett skivbolag. Vi har också en förstklassig mobil studio som kan skräddarsys efter uppdragets storlek. Räcker det med ett par kanaler som häromåret när vi gjorde pålägg på Jeanette Lindströms senaste skiva ”Attitude & Orbit Control” hemma hos Robert Wyatt i Louth är det den slimmade varianten som gäller. Den gången rymdes allt som behövdes i handbagaget på flyget till England.

I sin mest utbyggda skepnad med 48 kanaler, mixer, stativ, kablage etc som vid inspelningen av Tore Bergers ”I huset långt på landet” som vi gjorde i Tores ateljé på Mellanvik eller Daniel Karlsson Trio som spelades in i våras hemma hos Daniel ute på Runmarö, krävs en kombibil (och i det senare fallet en båt). Inte precis resväska men fortfarande hanterligt. Preamps från Neve, Universal Audio och Line Audio och en väl laddad väska med mickar från bland annat Neumann, Coles, AKG, AEA och Sennheiser innehåller det mesta man kan komma att behöva för spela in ett helt band inklusive trummor.

Brusoknasters mobila lämpar sig också utmärkt för mix, pålägg etc.

Tekniker eller producent/tekniker är Göran Petersson med uppmärksammade produktioner som grammisvinnande Sonja Åkesson tolkad av, Cornelis-hyllningen Återbesöket, klassiska julabumet Jul i folkton och album med artister som Sofia Karlsson, Ale Möller, Lena Willemark, Sofie Livebrant, Lena Swanberg, Jeanette Lindström och Anna Christoffersson & Steve Dobrogosz bakom sig.